Andesylte med havtornsennep, syltede rødbeder og sennepskorn

Cantuccini
14. januar 2022
Valnødde gateau
14. januar 2022
Juletid er hyggetid, og hvad er bedre end at hygge sig med nye kreationer i køkkenet for at kunne forkæle sine gæster med lækkerier. Her er mit bud på lækre retter og tilbehør til julens komsammen
Andesylte med havtornsennep, syltede rødbeder og sennepskorn

Andesylte med havtornsennep, syltede rødbeder og sennepskorn

maria
kuverter
15 personer

Udstyr

Ingredienser

  • Andesylte

  • 2,5 kg and med skrog

  • 1 stk. løg

  • 75 g (1 bdt.) persille

  • 12 stk laurbærblad

  • 3 stilke frisk timian

  • 1½ spsk. salt

  • 1½ spsk. hele peberkorn

  • 2 tsk. sennepskorn

  • 1,5 dl eddike

  • 3 blade husblas

  • Havtornsennep

  • 50 g friske eller frosne havtorn

  • 75 g sukker

  • ½ dl vand

  • 1 dl sennep

  • Syltede sennepskorn

  • 50 g sennepskorn

  • 1 dl eddike

  • 100 g sukker (eller lagen fra de syltede havtorn + 50 g sukker)

Instruktion

1

Andesylte

Del anden i 6-8 grove stykker, skær evt. noget af skindet og fedtet af, og smid det ud.

Kom andestykkerne i en gryde med to liter vand og bring det i kog. Pil løget og hak det groft. Pluk persille. Når anden har kogt i cirka 10 minutter, skummer du for urenheder og skruer ned.

Tilsæt laurbærblade, persille, løg, timian, salt, peberkorn, sennepskorn og eddike (husblas gemmes til sidst). Lad retten småkoge videre i 3,5 time uden låg. Kødet skal være ekstremt mørt.

Tag kødet op af gryden, og lad det køle en smule ned. Findel halvdelen af kødet med to gafler, og lad den anden halvdel være i små stykker. Kom det i forme.

Reducer suppen til en kraftig fond, skum gerne fedtet af undervejs. Husk at smage suppen til efterhånden. Sigt fonden og reducer yderligere.

Når der er cirka tre dl fond tilbage, og det smager lækkert, smelter du den udblødte husblas i.

Hæld andefonden over andekødet i formene – så det dækker overfladen. Stil på køl til dagen efter.

Server på et godt stykke rugbrød med en god sennep, syltede rødbeder og syltede sennepskorn til.
2

Havtornsennep

Kog sukker og vand op og hæld det hen over havtorn. Sæt på køl 1-2 dage. Sigt lagen fra (gem evt. til at lave syltelage til de syltede sennepskorn), havtorn og sennep røres forsigtigt sammen. Kan gemmes cirka 2 uger uden problemer.
3

Syltede sennepskorn

Kog sukker og eddike op og hæld hen over sennepskorn. Kom dem i en bøtte og sæt dem på køl til dagen efter. Serveres uden syltelagen.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.