Andesylte
Del anden i 6-8 grove stykker, skær evt. noget af skindet og fedtet af, og smid det ud.
Kom andestykkerne i en gryde med to liter vand og bring det i kog. Pil løget og hak det groft. Pluk persille. Når anden har kogt i cirka 10 minutter, skummer du for urenheder og skruer ned.
Tilsæt laurbærblade, persille, løg, timian, salt, peberkorn, sennepskorn og eddike (husblas gemmes til sidst). Lad retten småkoge videre i 3,5 time uden låg. Kødet skal være ekstremt mørt.
Tag kødet op af gryden, og lad det køle en smule ned. Findel halvdelen af kødet med to gafler, og lad den anden halvdel være i små stykker. Kom det i forme.
Reducer suppen til en kraftig fond, skum gerne fedtet af undervejs. Husk at smage suppen til efterhånden. Sigt fonden og reducer yderligere.
Når der er cirka tre dl fond tilbage, og det smager lækkert, smelter du den udblødte husblas i.
Hæld andefonden over andekødet i formene – så det dækker overfladen. Stil på køl til dagen efter.
Server på et godt stykke rugbrød med en god sennep, syltede rødbeder og syltede sennepskorn til.