Foccacia med oliven og havsalt
14. januar 2022Der er lidt forarbejde at lave med denne salat, men det er virkelig det hele værd.
Cæsarsalat med kylling og bacon
maria
Udstyr
Ingredienser
1 hoved romainesalat(el. 3-4 hjertesalat)
10 cherrytomater
Dresseing
2 stk. pasteuriseret æggeblomme
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. grov sennep
1-2 fed hvidløg
50 g. revet grana af et helt stykke
1 tsk. hvid balsamico
1 dl. god olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Bacon
1 pakke bacon af god kvalitet, f.eks. fra slagteren, eller en tørsaltet variant fra supermarkedet
Grana-flager
25 g. af et helt stykke ost (kan rives med kartoffelskræller)
Kylling
Ca. 200 g kyllingebryst
Salt og peber
Lidt olie
Croutons med havsalt
1 stk. daggammelt brød
Olivenolie til at stege croutons i
Havsalt
Instruktion
1
Kylling
Start med at soignere kyllingebryst for evt. hinder/sener. Varm en pande (eller grillen) godt op, dryp olie på kyllingebrystet og drys med salt og peber. Brun det rigtig godt på alle sider, skru ned for varmen og tilbered færdig. Du kan teste om det er færdig ved at trykke på den med fingeren, når den virker fast, er den færdig. Tag kyllingbrystet af panden og lad det hvile på et skærebræt.
2
Bacon
Tænd ovnen på 200 grader og læg bacon fladt ud på bagepapir. Steg bacon i ovnen til det er gyldent og sprødt.
3
Croutons
Skær brødet i tynde skiver og varm en pande rigtig godt op, tilsæt rigeligt af den gode olivenolie og steg croutons heri, vend dem når de er gyldne på den ene side. Drys med havsalt og lad dem køle af på fedtsugende papir/køkkenrulle.
4
Dressing
Kom alle ingredienser til dressing, på nær olivenolie, i en skål og blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, indtil konsistensen bliver tyk som mayonnaise. Smag evt. til med mere citron, hvidløg, salt og peber.
5
Til sidst
Skyl salaten godt, dryp den godt af og skær i mindre stykker. Cherrytomater skæres i halve. Vend salaten med dressing og anret med bacon, croutons, og kylling i skiver