Cæsarsalat med kylling og bacon

Foccacia med oliven og havsalt
14. januar 2022
Der er lidt forarbejde at lave med denne salat, men det er virkelig det hele værd.
Cæsarsalat med kylling og bacon

Cæsarsalat med kylling og bacon

maria
kuverter
2 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 1 hoved romainesalat(el. 3-4 hjertesalat)

  • 10 cherrytomater

  • Dresseing

  • 2 stk. pasteuriseret æggeblomme

  • 1 tsk. dijonsennep

  • 1 tsk. grov sennep

  • 1-2 fed hvidløg

  • 50 g. revet grana af et helt stykke

  • 1 tsk. hvid balsamico

  • 1 dl. god olivenolie

  • 1 spsk. citronsaft

  • Salt og peber

  • Bacon

  • 1 pakke bacon af god kvalitet, f.eks. fra slagteren, eller en tørsaltet variant fra supermarkedet

  • Grana-flager

  • 25 g. af et helt stykke ost (kan rives med kartoffelskræller)

  • Kylling

  • Ca. 200 g kyllingebryst

  • Salt og peber

  • Lidt olie

  • Croutons med havsalt

  • 1 stk. daggammelt brød

  • Olivenolie til at stege croutons i

  • Havsalt

Instruktion

1

Kylling

Start med at soignere kyllingebryst for evt. hinder/sener. Varm en pande (eller grillen) godt op, dryp olie på kyllingebrystet og drys med salt og peber. Brun det rigtig godt på alle sider, skru ned for varmen og tilbered færdig. Du kan teste om det er færdig ved at trykke på den med fingeren, når den virker fast, er den færdig. Tag kyllingbrystet af panden og lad det hvile på et skærebræt.
2

Bacon

Tænd ovnen på 200 grader og læg bacon fladt ud på bagepapir. Steg bacon i ovnen til det er gyldent og sprødt.
3

Croutons

Skær brødet i tynde skiver og varm en pande rigtig godt op, tilsæt rigeligt af den gode olivenolie og steg croutons heri, vend dem når de er gyldne på den ene side. Drys med havsalt og lad dem køle af på fedtsugende papir/køkkenrulle.
4

Dressing

Kom alle ingredienser til dressing, på nær olivenolie, i en skål og blend med en stavblender. Tilsæt olivenolie lidt efter lidt, indtil konsistensen bliver tyk som mayonnaise. Smag evt. til med mere citron, hvidløg, salt og peber.
5

Til sidst

Skyl salaten godt, dryp den godt af og skær i mindre stykker. Cherrytomater skæres i halve. Vend salaten med dressing og anret med bacon, croutons, og kylling i skiver

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.