
Spegeskinke med peberrodsskum og æblekompot
7. januar 2022
Rejer på salat med hjemmerørt mayo og citron
10. januar 2022Køb en god kvalitet koldrøget laks (evt. ved fiskemanden)

Citrusblinis med røget laks, rygeostecreme og syltede sennepskorn
maria
Udstyr
Ingredienser
Citrusblinis
300g mælk
50g creme fraiche 38%
10 g tørgær/ eller 25g frisk gær
3g salt
3g sirup
90 g mel
90 g boghvedemel (grahamsmel kan også bruges)
60g æggehvider
30g æggeblommer
Skal og saft af 1 citron-usprøjtet (Gerne økologisk)
Rygeostecreme
125g rygeost
2,5 dl piskefløde
citronsaft
salt, peber, sukker (efter smag)
Syltede sennepskorn
3 spsk gule sennepskorn
1 dl eddike
1 dl sukker
Instruktion
1
Citrusblinis
Mælk, creme fraiche lunes til 27 grader, gær, salt, sirup og æggeblommer røres i.
Røres glat med melet.
Dejen hæver i 45 min og de piskede hvider vendes i. Bages på blinispande med det samme.
Røres glat med melet.
Dejen hæver i 45 min og de piskede hvider vendes i. Bages på blinispande med det samme.
2
Rygeostecreme
Fløden piskes let, og rygeosten moses med en gaffel, vendes sammen med flødeskum, smages til med citron, salt, peber og sukker.
3
Syltede sennepskorn
Eddike og sukker koges op og hældes hen over sennepskorn, lad dem stå på køl i et par dage inden brug.
4
Anretning
Læg 2 blinis på tallerken, fold laksen, så den ligger pænt. Sprøjt et par pæne dutter af rygeostecremen, pynt med lidt af de syltede sennepskorn og evt. lidt dild eller anden krydderurt.