Foccacia med oliven og havsalt

Jordbær marineret i hyldeblomst med lime-mascarpone creme
14. januar 2022
Cæsarsalat med kylling og bacon
14. januar 2022
Foccacia med oliven og havsalt

Foccacia med oliven og havsalt

maria
forberedelse
30 minutter
tilberedning
20 minutter
tid i alt
50 minutter

Udstyr

Ingredienser

  • 500 g hvedemel

  • Ca. 300 ml vand

  • 50 g gær

  • 0,5 dl olivenolie + lidt til bagepladen

  • ½ spsk. salt

  • 2 håndfulde Kalamata oliven uden sten

  • 1 spsk. havsalt til at drysse ovenpå

Instruktion

1
Opløs gæren i lunken vand. Tilsæt mel, salt, olie og hakkede oliven og ælt til dejen er fuldstændig glat og blank. Pensl en bageplade med olie. Slå dejen godt sammen og flad den ud på bagepladen. Lad dejen hvile i 10 minutter.

Tag olie på fingrene og tryk med finderspidserne ned i dejen. Drys med havsalt, og lad dejen hvile yderligere 20 minutter et lunt sted.

Forvarm ovnen til 220 grader, sæt brødet i ovnen og bag 10 minutter. Åbn så ovnen, så lidt af varmen forsvinder, skru ovnen ned på 180 grader, luk lågen og bag yderligere 10 minutter. Afkøl brødet på en rist.

Brødet er klar til at blive serveret cirka 10 minutter efter at det er færdigbagt.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.

Firmafrokost til dine medarbejdere

Til virksomheder uden egen kantine tilbyder Maria's Deli firmafrokost med variation og passion

Fra kun 52,-

pr. person pr. dag