Fyldt unghanebryst

Krokant is tilsmagt med mørk rom
14. januar 2022
Ristede kammuslinger med blomkålspuré og brunet nøddesmør
14. januar 2022
Fyldt unghanebryst

Fyldt unghanebryst

maria
kuverter
4 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 4 stk kyllingebryst med vingeben og skind

  • 80 g semi-tørrede cherrytomater i olie

  • 40 g ost (»Gammelknas« fra Arla smager rigtig godt heri)

  • Friske krydderurter (fx. timian, persille, rosmarin, basilikum etc.)

  • 2 tsk rasp

  • 2 fed hvidløg

Instruktion

1
Hak semi-tørrede tomater groft med en kniv. Riv osten og bland den med tomat, friske hakkede krydderurter, hakket hvidløg og rasp. Smag til med salt og peber. Stik fingeren op under skindet fra den ende, der er længst væk fra vingebenet. Fyld forsigtigt fyldet ind under skindet så det stadig blive på kyllingebrystet. Krydr godt med salt og peber uden på, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter – til det er gennemstegt.

Det er vigtigt, at kødet får lov at hvile i 5-8 minutter før servering.

Server med sund og nærende spidskålssalat.

Notes

Tip! Kyllingebryst med vingeben kan evt. købes ved din slagter, eller i en slagter-/delikatesseafdeling. Alternativt kan man købe en hel kylling og skære bryst med vingeben og skind derfra – se evt. en video på YouTube.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.