En af de faste traditioner til julebordet og julefrokosterne er hjemmelavet rødkål. Den klassiske rødkål er uundværligt tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, men passer også fantastisk til f.eks. medisterpølse, kamsteg og rullepølse.
Du kan nemt lave rødkålen et par dage i forvejen. Vælger du at opbevare den på køl eller fryse den ned, så kan den holde endnu længere tid. Rådkålen skal blot lunes op inden servering.
Denne opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål med appelsin, lauerbærblad og ribsgelé, er perfekt til juleand med æbler og svesker.
Tid i alt 45 minutter | Arbejdstid 10 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed flere dage på køl
Snit rødkål, put det i en gryde med de øvrige ingredienser. Kog indtil rødkålen er mør (ca. 20-30 minutter).
Smag til med salt, peber og ribsgele.
Den færdige rødkål kan sagtens laves nogle dage før juleaften så du blot skal varme det op på dagen.