Opskrift på den perfekte juleand
15. juni 2020Ris a la mande
15. juni 2021Opskrift på klassisk rødkål til julebordet
Den klassiske rødkål er uundværligt tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, men passer også fantastisk til f.eks. medisterpølse og frikadeller.
Du kan nemt lave rødkålen et par dage i forvejen. Vil du gerne opbevare i længere tid, bør du tilsætte Atamon og følge anvisningen herpå.
Rødkålen kan varmes op inden servering.
Denne opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål med appelsin, lauerbærblad og ribsgelé, er perfekt til juleand med æbler og svesker.
Klassisk hjemmelavet rødkål
Tid i alt 45 minutter | Arbejdstid 10 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed flere dage på køl
Ingredienser
- ½ hoved rødkål
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- 1 laurbærblad
- Saft og skal fra 1 appelsin
- 2 spsk ribsgelé
- salt og friskkværnet peber
- Pynt: Friske ribs
Fremgangsmåde
Snit rødkål, put det i en gryde med de øvrige ingredienser. Kog indtil rødkålen er mør (ca. 20-30 minutter).
Smag til med salt, peber og ribsgele.
Den færdige rødkål kan sagtens laves nogle dage før juleaften så du blot skal varme det op på dagen.