Klassisk Hjemmelavet Rødkål

Sådan laver du den perfekte juleand
Opskrift på den perfekte juleand
15. juni 2020
Rødkålssalat med granatæble og nødder
22. november 2020

Opskrift på klassisk rødkål til julebordet

En af de faste traditioner til julebordet og julefrokosterne er hjemmelavet rødkål. Den klassiske rødkål er uundværligt tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, men passer også fantastisk til f.eks. medisterpølse, kamsteg og rullepølse.

Du kan nemt lave rødkålen et par dage i forvejen. Vælger du at opbevare den på køl eller fryse den ned, så kan den holde endnu længere tid. Rådkålen skal blot lunes op inden servering.

Denne opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål med appelsin, lauerbærblad og ribsgelé, er perfekt til juleand med æbler og svesker.

Klassisk hjemmelavet rådkål

Tid i alt 45 minutter | Arbejdstid 10 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed flere dage på køl

Ingredienser

  • ½ hoved rådkål
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1 laurbærblad
  • Saft og skal fra 1 appelsin
  • 2 spsk ribsgelé
  • salt og friskkværnet peber
  • Pynt: Friske ribs

Fremgangsmåde

Snit rødkål, put det i en gryde med de øvrige ingredienser. Kog indtil rødkålen er mør (ca. 20-30 minutter).

Smag til med salt, peber og ribsgele.

Den færdige rødkål kan sagtens laves nogle dage før juleaften så du blot skal varme det op på dagen.


Maria Olsen
Maria Olsen
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.