Klassisk Hjemmelavet Rødkål

Sådan laver du den perfekte juleand
Opskrift på den perfekte juleand
15. juni 2020
Ris a la mande
15. juni 2021

Opskrift på klassisk rødkål til julebordet

Den klassiske rødkål er uundværligt tilbehør til andesteg og flæskesteg ved juletid, men passer også fantastisk til f.eks. medisterpølse og frikadeller.

Du kan nemt lave rødkålen et par dage i forvejen. Vil du gerne opbevare i længere tid, bør du tilsætte Atamon og følge anvisningen herpå.

Rødkålen kan varmes op inden servering.

Denne opskrift på hjemmelavet klassisk rødkål med appelsin, lauerbærblad og ribsgelé, er perfekt til juleand med æbler og svesker.

Klassisk hjemmelavet rødkål

Tid i alt 45 minutter | Arbejdstid 10 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed flere dage på køl

Ingredienser

  • ½ hoved rødkål
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1 laurbærblad
  • Saft og skal fra 1 appelsin
  • 2 spsk ribsgelé
  • salt og friskkværnet peber
  • Pynt: Friske ribs

Fremgangsmåde

Snit rødkål, put det i en gryde med de øvrige ingredienser. Kog indtil rødkålen er mør (ca. 20-30 minutter).

Smag til med salt, peber og ribsgele.

Den færdige rødkål kan sagtens laves nogle dage før juleaften så du blot skal varme det op på dagen.


Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.