Krokant is tilsmagt med mørk rom

Øl-braiserede svinekæber med kartoffelmos
14. januar 2022
Fyldt unghanebryst
14. januar 2022
Krokant is tilsmagt med mørk rom

Krokant is tilsmagt med mørk rom

maria
kuverter
4 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 6 æggebommer

  • ½ liter piskefløde

  • 200 g flormelis

  • 0,25 dl mørk rom (efter smag)

  • 50 g mandler

  • 75 g sukker

  • 1/3 tsk natron

  • 1 pk friske bær (efter eget valg)

Instruktion

1
Brun sukker på en pande (pas på det ikke brænder på), sluk for varmen og tilsæt mandlerne. Vend rundt så de er dækket af karamellen, drys natron på og rør hurtigt rundt. Køl ned på bagepapir ved rumtemperatur; når de er koldere end dine hænder, kan du starte på at lave isen.

Start med at hakke de karamelliserede mandler groft. Tag lidt fra til at pynte med.

Pisk æggeblommer og flormelis til det er helt hvidt og luftigt. Pisk fløde i en anden skål til det er næsten stift. Vend æggemassen og fløden sammen og smag til med rom. Tilsæt de hakkede karamelliserede mandler og fordel i fire portionsglas (der kan indeholde 2,5-3 dl) eller hvilken form, du gerne vil have det i.

Sæt isen på frost minimum 8 timer (kan sagtens laves et par dage før). Pynt med friske bær og resten af mandlerne.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.