Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkalssalat
6. januar 2022Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg
6. januar 2022På nettet kan du finde mange gode opskrifter på hvordan man laver croissanter fra bunden. Det løfter selvfølgelig denne tapasret 🙂
Man kan også købe croissanter på frost i velassorterede supermarkeder, og følge anvisningen derpå.
Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte
maria
Udstyr
Ingredienser
Hønsesalat
300 g kogt hønsekød i tern
2 dl mayonnaise
½ løg, fint hakket
100 g champignon i tynde skiver, ristet på en tør pande
½ ds aspargessnitter
lidt karry og paprika
salt og peber
Syltede bøgehatte
2 bakker bøgehatte (ca. 300g)
2 dl lagereddike
2 dl sukker
salt, peber, laurbær
Instruktion
1
Hønsesalat
Hønsekød, mayonnaise, løg, champignon og aspargessnitter blandes sammen i en skål og smages til med salt, peber, lidt karry og paprika.
2
Syltede bøgehatte
Bøgehatte befries for bunden der holder svampene sammen, behold gerne lidt svampestilk på.
Eddike, sukker, salt, peber og laurbær koges op og hældes hen over svampene. Sættes på køl
Eddike, sukker, salt, peber og laurbær koges op og hældes hen over svampene. Sættes på køl
3
Anretning
Skær en revne i croissanten og put 1 spsk. hønsesalat i, pynt syltede bøgehatte og en tomatbåd.