Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte

Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkalssalat
6. januar 2022
Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg
6. januar 2022
På nettet kan du finde mange gode opskrifter på hvordan man laver croissanter fra bunden. Det løfter selvfølgelig denne tapasret 🙂 Man kan også købe croissanter på frost i velassorterede supermarkeder, og følge anvisningen derpå.
Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte

Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte

maria
kuverter
10 personer

Udstyr

Ingredienser

  • Hønsesalat

  • 300 g kogt hønsekød i tern

  • 2 dl mayonnaise

  • ½ løg, fint hakket

  • 100 g champignon i tynde skiver, ristet på en tør pande

  • ½ ds aspargessnitter

  • lidt karry og paprika

  • salt og peber

  • Syltede bøgehatte

  • 2 bakker bøgehatte (ca. 300g)

  • 2 dl lagereddike

  • 2 dl sukker

  • salt, peber, laurbær

Instruktion

1

Hønsesalat

Hønsekød, mayonnaise, løg, champignon og aspargessnitter blandes sammen i en skål og smages til med salt, peber, lidt karry og paprika.
2

Syltede bøgehatte

Bøgehatte befries for bunden der holder svampene sammen, behold gerne lidt svampestilk på.

Eddike, sukker, salt, peber og laurbær koges op og hældes hen over svampene. Sættes på køl
3

Anretning

Skær en revne i croissanten og put 1 spsk. hønsesalat i, pynt syltede bøgehatte og en tomatbåd.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.