Opskrift på den perfekte juleand

Klassisk Hjemmelavet Rødkål
21. november 2020
Klassisk Hjemmelavet Rødkål
21. november 2020

Cherry Valley juleand med æbler og svesker

Jeg plejer at købe gerne en Cherry Valley, and på ca. 3200g og i den bliver der til 4-6 voksne, alt efter hvor meget man spiser.

Man kan godt købe en økologisk guld and (for det meste meget dyrt), dette anbefaler jeg dog ikke som udgangspunkt, da de kan være lidt sværere at stege på, da de har brugt musklerne mere og dermed skal tilberedes mere nænsomt og man skal holde mere øje, mærke og have erfaring med det.

Andesteg med æbler og svesker

Tid i alt 4 timer | Arbejdstid 60 min. | Antal 6 pers. | Holdbarhed 1 dag

Ingredienser, juleand

  • 1-2 stk. æbler
  • 150-200 gr. svesker
  • 1 and

Ingredienser, sovsen

  • Andeskyen
  • Ribsgelé (ca. 1-1½ dl)
  • Ca. 0,75 dl mel
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Man starter lige med at tage posen med indmad ud af anden (den er inde i maven på den).

Skær det yderste led af vingebenet.

Skære æbler i tern, bland det med sveskerne og krydder det rigtig godt med salt og peber. Prop det ind i maven på anden.

Tag indmaden ud af posen og læg det i den bradepande hvor anden skal i, her kan du også lægge de afskårne vinger i (dette er med til at give smag til sovsen).

Krydder anden på ydersiden med salt og peber, både under og over, vend brysterne opad.

Stil ovnen på 140 grader, og sæt anden i ovnen i 3 timer.

Sovsen

Tag anden over på et skærebræt/andet fad, og sigt det lage der ligger i bradepanden op i en gryde.

Lad det stå i 5 min så fedtet lægger sig på toppen.

Tag ca. det halve af fedtet fra (gem dette, enten til fuglene til vinter udenfor eller til at stege eksempelvis kartofler i en anden dag).

Drys mel på det resterende andefedt/fond (ca 0,75 dl mel) og lad det stå i 10 minutter.

Herefter pisker man i gryden så der ikke er klumper af mel længere.

Begynd at koge sovsen op, det er vigtigt at den får lov at koge godt igennem (ca. 10 min.) smag til med ribsgele og salt og peber.


Cherry Valley juleand med æbler og svesker

Jeg plejer at købe gerne en Cherry Valley, and på ca. 3200g og i den bliver der til 4-6 voksne, alt efter hvor meget man spiser.

Man kan godt købe en økologisk guld and (for det meste meget dyrt), dette anbefaler jeg dog ikke som udgangspunkt, da de kan være lidt sværere at stege på, da de har brugt musklerne mere og dermed skal tilberedes mere nænsomt og man skal holde mere øje, mærke og have erfaring med det.
no-repeat;left top;;
auto

Andesteg med æbler og svesker

Tid i alt 4 timer | Arbejdstid 60 min. | Antal 6 pers. | Holdbarhed 1 dag
no-repeat;left top;;
auto

Ingredienser

Ingredienser, juleand

1-2 stk. æbler

150-200 gr. svesker

1 and

Ingredienser, sovsen

Andeskyen

Ribsgelé (ca. 1-1½ dl)

Ca. 0,75 dl mel

Salt og peber

no-repeat;left top;;
auto

Ingredienser

Fremgangsmåde

Man starter lige med at tage posen med indmad ud af anden (den er inde i maven på den).

Skær det yderste led af vingebenet.

Skære æbler i tern, bland det med sveskerne og krydder det rigtig godt med salt og peber. Prop det ind i maven på anden.

Tag indmaden ud af posen og læg det i den bradepande hvor anden skal i, her kan du også lægge de afskårne vinger i (dette er med til at give smag til sovsen).

Krydder anden på ydersiden med salt og peber, både under og over, vend brysterne opad.

Stil ovnen på 140 grader, og sæt anden i ovnen i 3 timer.

Sovsen

Tag anden over på et skærebræt/andet fad, og sigt det lage der ligger i bradepanden op i en gryde.

Lad det stå i 5 min så fedtet lægger sig på toppen.

Tag ca. det halve af fedtet fra (gem dette, enten til fuglene til vinter udenfor eller til at stege eksempelvis kartofler i en anden dag).

Drys mel på det resterende andefedt/fond (ca 0,75 dl mel) og lad det stå i 10 minutter.

Herefter pisker man i gryden så der ikke er klumper af mel længere.

Begynd at koge sovsen op, det er vigtigt at den får lov at koge godt igennem (ca. 10 min.) smag til med ribsgele og salt og peber.
no-repeat;left top;;
auto

20
default

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.

Firmafrokost til dine medarbejdere

Til virksomheder uden egen kantine tilbyder Maria's Deli firmafrokost med variation og passion

Fra kun 53,-

pr. person pr. dag