Jeg plejer at købe gerne en Cherry Valley, and på ca. 3200g og i den bliver der til 4-6 voksne, alt efter hvor meget man spiser.
Man kan godt købe en økologisk guld and (for det meste meget dyrt), dette anbefaler jeg dog ikke som udgangspunkt, da de kan være lidt sværere at stege på, da de har brugt musklerne mere og dermed skal tilberedes mere nænsomt og man skal holde mere øje, mærke og have erfaring med det.
Tid i alt 4 timer | Arbejdstid 60 min. | Antal 6 pers. | Holdbarhed 1 dag
Man starter lige med at tage posen med indmad ud af anden (den er inde i maven på den).
Skær det yderste led af vingebenet.
Skære æbler i tern, bland det med sveskerne og krydder det rigtig godt med salt og peber. Prop det ind i maven på anden.
Tag indmaden ud af posen og læg det i den bradepande hvor anden skal i, her kan du også lægge de afskårne vinger i (dette er med til at give smag til sovsen).
Krydder anden på ydersiden med salt og peber, både under og over, vend brysterne opad.
Stil ovnen på 140 grader, og sæt anden i ovnen i 3 timer.
Sovsen
Tag anden over på et skærebræt/andet fad, og sigt det lage der ligger i bradepanden op i en gryde.
Lad det stå i 5 min så fedtet lægger sig på toppen.
Tag ca. det halve af fedtet fra (gem dette, enten til fuglene til vinter udenfor eller til at stege eksempelvis kartofler i en anden dag).
Drys mel på det resterende andefedt/fond (ca 0,75 dl mel) og lad det stå i 10 minutter.
Herefter pisker man i gryden så der ikke er klumper af mel længere.
Begynd at koge sovsen op, det er vigtigt at den får lov at koge godt igennem (ca. 10 min.) smag til med ribsgele og salt og peber.
Jeg plejer at købe gerne en Cherry Valley, and på ca. 3200g og i den bliver der til 4-6 voksne, alt efter hvor meget man spiser.
Man kan godt købe en økologisk guld and (for det meste meget dyrt), dette anbefaler jeg dog ikke som udgangspunkt, da de kan være lidt sværere at stege på, da de har brugt musklerne mere og dermed skal tilberedes mere nænsomt og man skal holde mere øje, mærke og have erfaring med det.
no-repeat;left top;;
auto
Tid i alt 4 timer | Arbejdstid 60 min. | Antal 6 pers. | Holdbarhed 1 dag
no-repeat;left top;;
auto
Ingredienser
1-2 stk. æbler
150-200 gr. svesker
1 and
Andeskyen
Ribsgelé (ca. 1-1½ dl)
Ca. 0,75 dl mel
Salt og peber
no-repeat;left top;;
auto
Ingredienser
Man starter lige med at tage posen med indmad ud af anden (den er inde i maven på den).
Skær det yderste led af vingebenet.
Skære æbler i tern, bland det med sveskerne og krydder det rigtig godt med salt og peber. Prop det ind i maven på anden.
Tag indmaden ud af posen og læg det i den bradepande hvor anden skal i, her kan du også lægge de afskårne vinger i (dette er med til at give smag til sovsen).
Krydder anden på ydersiden med salt og peber, både under og over, vend brysterne opad.
Stil ovnen på 140 grader, og sæt anden i ovnen i 3 timer.
Sovsen
Tag anden over på et skærebræt/andet fad, og sigt det lage der ligger i bradepanden op i en gryde.
Lad det stå i 5 min så fedtet lægger sig på toppen.
Tag ca. det halve af fedtet fra (gem dette, enten til fuglene til vinter udenfor eller til at stege eksempelvis kartofler i en anden dag).
Drys mel på det resterende andefedt/fond (ca 0,75 dl mel) og lad det stå i 10 minutter.
Herefter pisker man i gryden så der ikke er klumper af mel længere.
Begynd at koge sovsen op, det er vigtigt at den får lov at koge godt igennem (ca. 10 min.) smag til med ribsgele og salt og peber.
no-repeat;left top;;
auto
20
default