Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkalssalat

Ost med nødder og knækbrød
6. januar 2022
Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte
6. januar 2022
Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkålssalat

Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkålssalat

maria
tilberedning
ca. 16 minutter
kuverter
10 personer

Udstyr

Ingredienser

  • Orangemarineret andebryst

  • 2 andebryster

  • 1 appelsin - skal og saft

  • Salt og peber

  • Figenkompot med portvin

  • 200 g tørrede figner

  • 2 dl portvin

  • Rødkålssalat

  • ½ hoved rødkål

  • 2 appelsiner

  • 2 æbler

  • 500 g druer

  • 2 små potter persille

  • ½-1 dl akaciehonning

  • 4 spsk god koldpresset rapsolie

  • Salt og peber

Instruktion

1

Orangemarineret andebryst

Rids andebryst og læg det på en kold pande, tænd på middelvarme og lad det stege indtil skindet er gyldent.

Vend og brun 2 minutter.

Krydder med salt, peber, revet appelsinskal og saft.

Steg færdig i ovnen ca. 14 minutter.
2

Figenkompot med portvin

Hvis der sidder en lille tør ende på fignerne, skæres disse fra og så skæres de i skiver.

Koges med portvin til det får en tyk konsistens, køles ned og opbevares på køl.

Kan sagtens laves nogle dage i forvejen.
3

Rødkålssalat

Rødkålen snittes så fint som det er muligt, skal af appelsiner rives ned i en skål, hvor du blander, honning, olie, salt og peber.

Skær skrællen af appelsinen og skær kødet i mundrette stykker, skære æblerne i mundrette stykker og vend med appelsinkødet.

Del druer i halve og hak persille.

Bland rødkål, dressing, appelsin, æble, duer og hakket persille og smag til med evt. mere salt, peber eller honning.

4

Anretning

Rødkålssalaten anrettes i små skåle med 2-3 skiver andebryst på og 1 teske figenkompot pynt evt. med frisk persille.

Se hvordan i videoen her på siden

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.