Ost med nødder og knækbrød

Rødkålssalat med granatæble og nødder
20. juni 2021
Orangemarineret andebryst med figenkompot og rødkalssalat
6. januar 2022

Opskrift på knækbrød og lækkert ostetilbehør

Gå evt. til ostebilen på torvet, eller køb din ost i en osteforretning. Velassorterede supermarkeder har også nogle af de gode oste, men her er der ofte ikke mulighed for at smage på osten før man køber. Mange ved ikke at oste også har sæson for hvornår de er gode, og så er der hele lagringen som også er en viden for sig- derfor er det en god ide at gå til dem som specialiserer sig i, at sælge gode oste, spørg hvad der er godt lige nu. Ud over alder, og sæson så er der også anretning af ostene og temperatur som har stor indflydelse på smagen af ostene. Prøv dig frem med formen på din yndlingsost og husk at lade osten stå et par timer på køkkenbordet ved stuetemperatur før servering, så smager det bedst. Vigtigst af alt- køb ost som du kan lide. Hvis man ikke er til blåskimmel, så spring den over og find hellere et par andre, som du synes smager godt. Her får du er et par forslag til lækkert tilbehør, til de gode oste.
Ost med nødder og knækbrød

Ost med nødder og knækbrød

maria
tilberedning
15-20

Udstyr

Ingredienser

  • Syltede nødder

  • 1 fl rødvin

  • Kanelstang

  • Vanillestang

  • Brun farin

  • Honning

  • Saft af 2 appelsin og skallen af den ene

  • 300 g blandede nødder

  • Knækbrød

  • 1 dl havregryn

  • 3 dl mix. Kerner

  • 1 dl groft hakkede græskarkerner

  • 3½ dl hvedemel

  • 1 tsk. Bagepulver

  • 1½ tsk. Salt

  • 2 dl vand

  • 1 dl. Oliven eller rapsolie

Instruktion

1

Syltede nødder

Hvis du bruger valnødder, balanceres de 3 gange - i rent vand hver gang. Andre nødder er ikke så bitre, så de kan bruges som de er.
Lagen koges godt ned og hældes hen over nødderne
2

Knækbrød

Det hele røres sammen, rulles ud mellem to stykker bagepapir.
Skæres i passende stykker og bages ved 200 grader 15-20 minutter

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.