Portvins-syltede figner og cognac-syltede nødder

Fiskefrikadeller med masser af smag
10. januar 2022
Hjemmelavet knækbrød
13. januar 2022
Julen byder tit på lækre osteborde, men hvad sætter man til som komplimenterer de gode oste? Prøv med portvins-syltede figner og cognac-syltede nødder. Begge dele kan stå i dit forrådskammer indtil du skal bruge dem, når først de er kølet ned. Og supplér gerne med dit eget knækbrød og lækre småkager
Portvins-syltede figner og cognac-syltede nødder

Portvins-syltede figner og cognac-syltede nødder

maria

Udstyr

Ingredienser

  • Portvins-syltede figner

  • 300 g tørrede figner

  • 150 g sukker

  • 2½ dl portvin

  • Cognac-syltede nødder

  • 200 g nødder (et mix af valnødder, mandler, hasselnødder, pecannødder, pistacienødder efter smag)

  • 150 g sukker

  • 1 dl vand

  • 1 dl cognac

Instruktion

1

Portvins-syltede figner

Skær fignerne i mindre stykker. Kog portvinen op med sukker, tilsæt fignerne og giv det et hurtigt opkog. Hæld i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl. Det er vigtigt, at lagen dækker fignerne. De har godt af at stå nogle dage i lagen.

Særligt gode til blåskimmeloste.
2

Cognac-syltede nødder

Bemærk! Hvis du bruger valnødder, skal disse først blancheres to gange i rent vand, da de ellers kan gøre de syltede nødder til en bitter oplevelse.

Kog sukker og vand til en tyk sirup, sluk for varmen og rør cognac i. Kom nødderne i en beholder. Hæld lagen hen over nødderne. Det er vigtigt, at nødderne er helt dækket af lagen. Sæt dem på køl, gerne en uges tid før brug.

Gode til en lækker rødkit ost

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.