Julen byder tit på lækre osteborde, men hvad sætter man til
som komplimenterer de gode oste? Prøv med portvins-syltede figner
og cognac-syltede nødder. Begge dele kan stå i dit forrådskammer
indtil du skal bruge dem, når først de er kølet ned.
Og supplér gerne med dit eget knækbrød og lækre småkager
Portvins-syltede figner og cognac-syltede nødder
maria
Udstyr
Ingredienser
Portvins-syltede figner
300 g tørrede figner
150 g sukker
2½ dl portvin
Cognac-syltede nødder
200 g nødder (et mix af valnødder, mandler, hasselnødder, pecannødder, pistacienødder efter smag)
150 g sukker
1 dl vand
1 dl cognac
Instruktion
1
Portvins-syltede figner
Skær fignerne i mindre stykker. Kog portvinen op med sukker, tilsæt fignerne og giv det et hurtigt opkog. Hæld i en beholder med tætsluttende låg og sæt på køl. Det er vigtigt, at lagen dækker fignerne. De har godt af at stå nogle dage i lagen.
Særligt gode til blåskimmeloste.
2
Cognac-syltede nødder
Bemærk! Hvis du bruger valnødder, skal disse først blancheres to gange i rent vand, da de ellers kan gøre de syltede nødder til
en bitter oplevelse.
Kog sukker og vand til en tyk sirup, sluk for varmen og rør cognac i. Kom nødderne i en beholder. Hæld lagen hen over nødderne. Det er vigtigt, at nødderne er helt dækket af lagen. Sæt dem på køl, gerne en uges tid før brug.
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.