Ris a la mande

Rødkålssalat med granatæble og nødder
22. november 2020

Opskrift på risalamande

Ris a la mande er en god og sød afslutning på den traditionelle julemiddag.

Hjemmelavet risalamande med sprøde smuttede mandler og god vanilje er altid et hit. Her kommer vores bud på en lækker risalamande; semisød og godt med flødeskum. Husk mandlen i risalamanden juleaften og velbekomme!

Ris a la mande

Tid i alt 60 minutter | Arbejdstid 30 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed flere dage på køl

Ingredienser

  • 1½ dl vand
  • 100 g grødris
  • ½ liter mælk
  • 100 g smuttede mandler
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 2½ dl piskefløde

Fremgangsmåde

Risengrød

Kog vand og ris op, tilsæt mælk og lad det simre i ca. 35 min. til risene er møre. Stil grøden på køl i en bøtte med låg. Tip: Drys 1 spsk. sukker på den varme grød, så danner den ikke skind.

Tag mandel fra til mandelgaven 😉

Rist nu mandlerne ved 180 grader til de bliver gyldne. Dette giver en mere aromatisk oplevelse,

Tip: Du kan sagtens smutte og riste mandlerne dagen før de skal bruges.

Når mandlerne er helt afkølede hakkes de.

Rør risengrøden med vanilje, flormelis og de hakkede mandler.

Tip: En uge før: Hæld lidt rom ned i røret med vaniljestangen. Dette er med til at bløde stangen lidt op, og du får dermed mere ud af vaniljestangen. Hvis man vil, kan du bruge lidt af rom fra røret til at smage ris a la manden til.

Pisk fløden til let skum og vend sammen med risblandingen. Husk at tilsætte den hele mandel, så der kan blive en heldig vinder af mandelgaven.

Stil ris a la manden i køleskabet indtil servering.

Server med lun eller kold kirsebærsauce.

Dette kan du gøre i forvejen: Koge risengrød, smutte, riste og hakke mandler. Og helst en uge før: Hæld lidt rom ned til vaniljestangen


Maria Olsen
Maria Olsen
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.