Fyldt unghanebryst
14. januar 2022Pannacotta med gin og lemon
14. januar 2022Ristede kammuslinger med blomkålspuré og brunet nøddesmør
maria
Udstyr
Ingredienser
12 stk. store kammuslinger
½ blomkål
¼ løg
1 fed hvidløg
2 tsk olie
1 dl hvidvin
1 dl fløde
80 g smør
80 g nødder efter eget valg jeg bruger gerne hasselnødder og pistaciekerner
Instruktion
1
Blomkålspuré
Svits løg og hvidløg af i 2 tsk. olie, hak blomkål lidt med en kniv og tilsæt dem. Tilsæt hvidvin og lad det koge, indtil der næsten ikke er mere væske i gryden. Tilsæt fløde og lad det simre under låg, indtil blomkålen er mør. Blend med en stavblender, eller anden form for blender, smag til med salt og peber.
2
Kammuslinger
Befri kammuslingerne for den lille muskel, der sidder på siden og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Varm en pande godt op, steg kammuslinger i olie på begge sider og krydr med salt og peber. Samlet stegetid er ca. 4 minutter.
Dryp med citron og lad dem hvile et par minutter.
Varm en pande godt op, steg kammuslinger i olie på begge sider og krydr med salt og peber. Samlet stegetid er ca. 4 minutter.
Dryp med citron og lad dem hvile et par minutter.
3
Nøddesmør
Smelt smør i en gryde og tilsæt nødder. Varm op, indtil smørret er brunet.
4
Anretning
Anret blomkålspure med muslinger og dryp så smør og nødder på. Server med lidt godt brød.