Rødkålssalat med granatæble og nødder

Klassisk Hjemmelavet Rødkål
21. november 2020
Ris a la mande
22. november 2020

Frisk og sprød rødkålssalat

Rødkålssalat med granatæble og nødder er god året rundt og kan spises som tilbehør til en lang række forskellige retter - den er lækker til aftensmad og nem at komme i en skål med låg og tage med som frokost eller sammenskudsgilde. Den er perfekt som tilbehør til julebordet.

Rødkålssalat er meget alsidig og kan nemt varieres efter ønske og smag. Du kan nemt tilføje f.eks. fine strimler hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.

Rødkålssalat med granatæble og nødder

Tid i alt 45 min. | Arbejdstid 30 min. | Antal 4 pers. | Holdbarhed 1 dag

Ingredienser, rødkålssalat

  • ½ hoved rødkål
  • Saft og skal af 2 appelsiner
  • 1 æble i tynde både
  • 1 granatæble
  • ca. 200g ristede nødder (af dem du bedst kan lide, jeg bruger hasselnødder, mandler, valnødder og pekannødder)

Ingredienser, dressing

  • Skal af 1 appelsin
  • 2 spsk. honning
  • 3 spsk. god olie (jeg bruger koldpresset rapsolie)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Snit rødkålen så fint du kan med en skarp kniv, riv skallen af en appelsin og gem denne til dressingen.

Skær skallen af appelsinerne og skær lamellerne ud. Skær æblet i tynde både og vend sammen med appelsin (så undgår man at de bliver brune). Skær granatæblet midt over og bank kernerne ud. Rist nødderne i ovnen (ca. 12-15 min. i en forvarmet ovn ved 150 grader).

Bland dressingen sammen og vend i rødkålen heri, smag til efter din smag. Vend appelsin, æble og halvdelen af granatæblekernerne i og anret i en skål. Pynt med de resterende granatæblekerner og nødderne.

TIP

Dette kan forberedes dagen før hvis man vil: riste nødder af, snitte rødkål, røre dressing sammen.


Maria Olsen
Maria Olsen
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.