Skarp kniv
Rivejern
Pande
Ovn
Skål
½ hoved rødkål
Saft og skal af 2 appelsiner
1 æble i tynde både
1 granatæble
ca. 200g ristede nødder (f.eks. hasselnødder, mandler, valnødder og pekannødder)
Ingredienser, dressing
Skal af 1 appelsin
2 spsk. honning
3 spsk. god olie (jeg bruger koldpresset rapsolie)
Salt og friskkværnet peber
Snit rødkålen så fint du kan med en skarp kniv, riv skallen af en appelsin og gem denne til dressingen.
Skær skallen af appelsinerne og skær lamellerne ud. Skær æblet i tynde både og vend sammen med appelsin (så undgår man at de bliver brune). Skær granatæblet midt over og bank kernerne ud. Rist nødderne i ovnen (ca. 12-15 min. i en forvarmet ovn ved 150 grader).
Bland dressingen sammen og vend i rødkålen heri, smag til efter din smag. Vend appelsin, æble og halvdelen af granatæblekernerne i og anret i en skål. Pynt med de resterende granatæblekerner og nødderne.
TIPDette kan forberedes dagen før hvis man vil: riste nødder af, snitte rødkål, røre dressing sammen.