Ris a la mande
15. juni 2021
Rødkålssalat med granatæble og nødder

Rødkålssalat med granatæble og nødder

maria
Rødkålssalat med granatæble og nødder er god året rundt og kan spises som tilbehør til en lang række forskellige retter - den er lækker til aftensmad og nem at komme i en skål med låg og tage med som frokost eller sammenskudsgilde. Den er perfekt som tilbehør til julebordet. Rødkålssalat er meget alsidig og kan nemt varieres efter ønske og smag. Du kan nemt tilføje f.eks. fine strimler hvidkål, grapefrugt, appelsin, strimler af gulerod osv.
forberedelse
15 min
tilberedning
30 min
kuverter
4
tid i alt
45 min

Udstyr

  • Skarp kniv

  • Rivejern

  • Pande

  • Ovn

  • Skål

Ingredienser

  • ½ hoved rødkål

  • Saft og skal af 2 appelsiner

  • 1 æble i tynde både

  • 1 granatæble

  • ca. 200g ristede nødder (f.eks. hasselnødder, mandler, valnødder og pekannødder)

  • Ingredienser, dressing

  • Skal af 1 appelsin

  • 2 spsk. honning

  • 3 spsk. god olie (jeg bruger koldpresset rapsolie)

  • Salt og friskkværnet peber

Instruktion

1

Fremgangsmåde

Snit rødkålen så fint du kan med en skarp kniv, riv skallen af en appelsin og gem denne til dressingen.

Skær skallen af appelsinerne og skær lamellerne ud. Skær æblet i tynde både og vend sammen med appelsin (så undgår man at de bliver brune). Skær granatæblet midt over og bank kernerne ud. Rist nødderne i ovnen (ca. 12-15 min. i en forvarmet ovn ved 150 grader).

Bland dressingen sammen og vend i rødkålen heri, smag til efter din smag. Vend appelsin, æble og halvdelen af granatæblekernerne i og anret i en skål. Pynt med de resterende granatæblekerner og nødderne.

TIP

Dette kan forberedes dagen før hvis man vil: riste nødder af, snitte rødkål, røre dressing sammen.


Maria Olsen
Maria Olsen
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.