Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg

Mini croissant med klassisk hønsesalat og syltede bøgehatte
6. januar 2022
Spegeskinke med peberrodsskum og æblekompot
7. januar 2022
Rosastegt okse - kan være en rest fra en rosastegt kalvefilet/oksefilet etc. Roastbeef i skiver kan bruges (kan evt. købes ved slagteren)
Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg

Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg

maria

Udstyr

Ingredienser

  • Estragonmayonnaise

  • 1 potte estragon

  • 2 dl mayonnaise

  • Lidt estragoneddike

  • Salt og peber

  • Syltede rødløg

  • ½ kg rødløg

  • 2 dl lager eddike

  • 2 dl sukker

  • 1 laurbær

  • 1 stjerneanis

  • 2 tsk. salt

Instruktion

1

Estragonmayonnaise

Estragon og mayonnaise blendes i en minihakker, til estragonbladene er halt hakket ud og massen bliver lys grøn.

Smag til med estragoneddike, salt og peber
2

Syltede Rødløg

Rødløg skæres i tynde både eller skiver og kommes i et sylteglas.

Eddike, sukker, laurbær, stjerneanis og salt koges op og hældes hen over rødløgene, lad dem stå et par dage inden brug.
3

Anretning

2-3 skiver rosastegt okse lægges fladt på tallerken. En tsk. estragonmayo placeres ovenpå, og pyntes med syltede, afdryppede rødløg.

Se også den tilhørende video 😋

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.