
Pannacotta med gin og lemon
14. januar 2022
Rouille
14. januar 2022
Skaldyrssuppe
maria
Udstyr
Ingredienser
1 kg fiskeben
1 kg jomfruhummer
1 porre
1/4 selleri
3 skalotteløg
2 gulerødder
1 l hvidvin
1 kg blåmuslinger
2 liter vand
1 fennikel
2 stjerneanis
½ tsk cayennepeber
1 ds flåede tomater
8 fed hvidløg
1 drys safran
Maizena
1 citron
Lidt cognac
2,5 dl piskefløde
Garniture til suppe
Blåmuslinger og jomfruhummer (tages fra under suppe-produktionen)
2 gulerødder i tynde strimler (julienne)
1 porre i tynde strimler (julienne)
Instruktion
1
Bestil fiskeben, jomfruhummer og blåmuslinger ved fiskemanden.
Pil kødet fra jomfruhummerhalerne – kan bruges til garniture i suppen. Brun fiskeben, jomfruhummerskrog, muslinger, urter og krydderier i gryden. Tilsæt hvidvin og kog ned, så der kun er halvdelen tilbage. Når muslingerne er åbnet, tages et par stykker fra til garniture i suppen.
Vand og flåede tomater tilsættes og suppen koges op. Lad det herefter simre i ca. 30 minutter. Sluk for suppen og lad den trække 30 minutter, inden suppen sigtes.
Kog evt. lidt mere ind, hvis du ønsker en kraftigere smag. Jævn med maizena, tilsæt fløde og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt cognac.
Kog gulerods– og porrestrimler med de sidste to min. Anret suppen med et par blåmuslinger og jomfruhummerhaler. Server evt. med rouille og friskbagt brød.
Pil kødet fra jomfruhummerhalerne – kan bruges til garniture i suppen. Brun fiskeben, jomfruhummerskrog, muslinger, urter og krydderier i gryden. Tilsæt hvidvin og kog ned, så der kun er halvdelen tilbage. Når muslingerne er åbnet, tages et par stykker fra til garniture i suppen.
Vand og flåede tomater tilsættes og suppen koges op. Lad det herefter simre i ca. 30 minutter. Sluk for suppen og lad den trække 30 minutter, inden suppen sigtes.
Kog evt. lidt mere ind, hvis du ønsker en kraftigere smag. Jævn med maizena, tilsæt fløde og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt cognac.
Kog gulerods– og porrestrimler med de sidste to min. Anret suppen med et par blåmuslinger og jomfruhummerhaler. Server evt. med rouille og friskbagt brød.