Skaldyrssuppe

Pannacotta med gin og lemon
14. januar 2022
Rouille
14. januar 2022
Skaldyrssuppe

Skaldyrssuppe

maria
kuverter
6 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 1 kg fiskeben

  • 1 kg jomfruhummer

  • 1 porre

  • 1/4 selleri

  • 3 skalotteløg

  • 2 gulerødder

  • 1 l hvidvin

  • 1 kg blåmuslinger

  • 2 liter vand

  • 1 fennikel

  • 2 stjerneanis

  • ½ tsk cayennepeber

  • 1 ds flåede tomater

  • 8 fed hvidløg

  • 1 drys safran

  • Maizena

  • 1 citron

  • Lidt cognac

  • 2,5 dl piskefløde

  • Garniture til suppe

  • Blåmuslinger og jomfruhummer (tages fra under suppe-produktionen)

  • 2 gulerødder i tynde strimler (julienne)

  • 1 porre i tynde strimler (julienne)

Instruktion

1
Bestil fiskeben, jomfruhummer og blåmuslinger ved fiskemanden.

Pil kødet fra jomfruhummerhalerne – kan bruges til garniture i suppen. Brun fiskeben, jomfruhummerskrog, muslinger, urter og krydderier i gryden. Tilsæt hvidvin og kog ned, så der kun er halvdelen tilbage. Når muslingerne er åbnet, tages et par stykker fra til garniture i suppen.

Vand og flåede tomater tilsættes og suppen koges op. Lad det herefter simre i ca. 30 minutter. Sluk for suppen og lad den trække 30 minutter, inden suppen sigtes.

Kog evt. lidt mere ind, hvis du ønsker en kraftigere smag. Jævn med maizena, tilsæt fløde og smag til med salt, peber, citronsaft og lidt cognac.

Kog gulerods– og porrestrimler med de sidste to min. Anret suppen med et par blåmuslinger og jomfruhummerhaler. Server evt. med rouille og friskbagt brød.

Notes

NB: hvis du ikke skal bruge al suppen på en gang, kan den fryses, men så anbefales det, at man gør det før den laves færdig med maizena, fløde etc.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.

Firmafrokost til dine medarbejdere

Til virksomheder uden egen kantine tilbyder Maria's Deli firmafrokost med variation og passion

Fra kun 52,-

pr. person pr. dag