Gå til slagteren og få noget af hans koldt røgede skinke i tynde skiver. Alternativt køb ”knocken eller schwartzwalder” skinke i pakker i super marked. Vigtigt at det er en koldt røget skinketype.
2
Peberrodsskum
Fløden piskes til skum og smages til med citron, revet peberrod, salt, peber og sukker.
3
Æblekompot
Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i små tern koges under låg med sukker, vanilje og 1 dl vand, indtil æblerne er møre og massen får en tyk konsistens. Køles ned og sættes på køl.
4
Anretning
Fold en åben rose af skinke og kom 1 tsk. Peberrodsskum og 1 tsk. Æblekompot ned i midten.
Pynt med lidt høvlet peberrod og evt. lidt solsikkespirer eller ærteskud eller andet grønt du lige har ved hånden.
Se videoen af hvordan man laver den åbne rose og afpynter det.
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.