Spegeskinke med peberrodsskum og æblekompot

Rosa okse med estragonmayonnaise og syltede rødløg
6. januar 2022
Citrusblinis med røget laks, rygeostecreme og syltede sennepskorn
10. januar 2022
Spegeskinke med peberrodsskum og æblekompot

Spegeskinke med peberrodsskum og æblekompot

maria
kuverter
10 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 10 skiver røget skinke

  • Peberrodsskum

  • 2,5 dl fløde

  • citron

  • revet peberrod

  • salt og peber

  • sukker

  • Æblekompot

  • 3 æbler

  • 75g sukker

  • ½ stang vanilje

  • Lidt vand

Instruktion

1

Skinke

Gå til slagteren og få noget af hans koldt røgede skinke i tynde skiver. Alternativt køb ”knocken eller schwartzwalder” skinke i pakker i super marked. Vigtigt at det er en koldt røget skinketype.
2

Peberrodsskum

Fløden piskes til skum og smages til med citron, revet peberrod, salt, peber og sukker.
3

Æblekompot

Æblerne skrælles, befries for kernehus og skæres i små tern koges under låg med sukker, vanilje og 1 dl vand, indtil æblerne er møre og massen får en tyk konsistens. Køles ned og sættes på køl.
4

Anretning

Fold en åben rose af skinke og kom 1 tsk. Peberrodsskum og 1 tsk. Æblekompot ned i midten.
Pynt med lidt høvlet peberrod og evt. lidt solsikkespirer eller ærteskud eller andet grønt du lige har ved hånden.

Se videoen af hvordan man laver den åbne rose og afpynter det.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.