Hjemmelavet knækbrød
13. januar 2022Sommerkartoffelsalat med citrus
13. januar 2022Kan serveres sammen med kylling, fiskeretter, skaldyr etc.
Spidskålssalat
maria
Udstyr
Ingredienser
1 hoved spidskål
100 g sugarsnaps/sukkerærter
2 små potter persille
2 små potter basilikum
2 små potter purløg
0,2 dl hvid balsamico (eller anden eddike)
½ citron – saft og skal
1 dl koldpresset olivenolie
1 tsk dijon sennep
1 spsk honning
2 fed hvidløg
Salt og peber
Instruktion
1
Snit spidskålen fint med en kniv. Snit sugarsnaps med kniven, så de er lange og tynde.
Hak persille, basilikum og purløg groft (så man stadig kan se, hvad det er).
Bland eddike/balsamico, citron, dijon sennep, honning, hvidløg, salt og peber sammen (evt. med stavblender). Tilsæt olie lidt efter lidt, så dressingen emulgerer. Bland spidskål, sugarsnaps og krydderurter med dressingen, smag evt. til med mere salt, peber og honning.
Hak persille, basilikum og purløg groft (så man stadig kan se, hvad det er).
Bland eddike/balsamico, citron, dijon sennep, honning, hvidløg, salt og peber sammen (evt. med stavblender). Tilsæt olie lidt efter lidt, så dressingen emulgerer. Bland spidskål, sugarsnaps og krydderurter med dressingen, smag evt. til med mere salt, peber og honning.