Spidskålssalat

Hjemmelavet knækbrød
13. januar 2022
Sommerkartoffelsalat med citrus
13. januar 2022
Kan serveres sammen med kylling, fiskeretter, skaldyr etc.
Spidskålssalat

Spidskålssalat

maria
kuverter
4 personer

Udstyr

Ingredienser

  • 1 hoved spidskål

  • 100 g sugarsnaps/sukkerærter

  • 2 små potter persille

  • 2 små potter basilikum

  • 2 små potter purløg

  • 0,2 dl hvid balsamico (eller anden eddike)

  • ½ citron – saft og skal

  • 1 dl koldpresset olivenolie

  • 1 tsk dijon sennep

  • 1 spsk honning

  • 2 fed hvidløg

  • Salt og peber

Instruktion

1
Snit spidskålen fint med en kniv. Snit sugarsnaps med kniven, så de er lange og tynde.

Hak persille, basilikum og purløg groft (så man stadig kan se, hvad det er).

Bland eddike/balsamico, citron, dijon sennep, honning, hvidløg, salt og peber sammen (evt. med stavblender). Tilsæt olie lidt efter lidt, så dressingen emulgerer. Bland spidskål, sugarsnaps og krydderurter med dressingen, smag evt. til med mere salt, peber og honning.

Maria Mosekjær
Maria Mosekjær
Jeg brænder for at lave mad og blive ved med at udvikle nye retter. Der er i dag mange måder at lave mad på - min filosofi er, at god mad er lavet fra bunden af friske råvarer. Opbygningen af Maria's Deli har været en god rejse, og jeg lærer hele tiden noget nyt, både om mad, ledelse og det at drive forretning.